top of page

Voor witte thee gebruikt men meestal de blaadjes en de buds die geplukt worden in het voorjaar. Deze thee is ook de minst bewerkte theeklasse en is minimaal geoxideerd m.a.w. de blaadjes verkleuren nauwelijks. De smaak is zeer delicaat.

Staat bekend om zijn verse smaak en groen, natuurlijk karakter. Deze thee wordt best op een lage temperatuur gezet (60°-80°C) om bitterheid te voorkomen.

De verse theeblaadjes worden tijdens het productieproces maximaal geoxideerd waarbij ze volledig verkleuren. Deze thee is dan ook sterker van smaak en donkerder van kleur.

Deze meest arbeidsintensieve thee ligt tussen groene thee en zwarte thee.

De tijdsduur van de oxidatie maakt het verschil tussen een licht geoxideerde en een donker geoxideerde oolong.

De populaire Masala Chai is een Indiase kruidenthee, gemaakt van zwarte thee en specerijen. Die wordt bereid met melk en warm gedronken. Een hartverwarmend drankje. Sommige Chai thee’s worden dan weer beter als een gewone thee gezet.

Een cafeïnevrije thee, afkomstig uit Zuid-Afrika. Hiervoor worden de naalden en de schors van de inheemse, wilde rooibosstruiken gebruikt. Een aanrader voor het hele gezin.

Een fruitinfusie is een melange van verschillende vruchten, bessen en bloemen, die zowel warm als koud geserveerd kan worden. Dit is tevens een cafeïnevrij drankje voor jong en oud!

Kruideninfusies zijn afkomstig van kruiden die andere eigenschappen bevatten dan thee.

Ze hebben veel positieve effecten op de gezondheid en zijn cafeïnevrij. Vandaar het ideale slaapmutsje!

Wij hebben enkele lentetheeën voor jou geselecteerd.

Met thee kan je het verschil maken om boordevol energie het voorjaar in te gaan!

Ontdek hier onze heerlijke blends

bottom of page