1/ Gebruik de juiste hoeveelheid theeblaadjes:
Standaard is dit 2 gram per kopje, 12 gram per liter
2/ Gebruik het geschikte water voor thee:
Dit is water met een droogrest van minder dan 50 mg per liter, m.a.w mineraalarm water (zoals spa). Dit zorgt ervoor dat je een heldere thee bekomt met een optimale geur en smaak.
3/ Gebruik de juiste watertemperatuur:
Hiervoor gebruik je best een waterkoker met een thermostaat.
Witte thee: tussen 70°C en 80°C
Groene thee: tussen 50°C en 80°C
Oolong thee: tussen 80°C en 95°C
Zwarte thee: tussen 90C en 95°C
Chai thee: tussen 90°C en 95°C
Fruitinfusies: tussen 95°C en 98°C
Kruideninfusies: tussen 95°C en 98°C
4/ Gebruik de juiste zettijd:
De perfecte zettijd bestaat niet, dit is vooral afhankelijk van de smaak die u zelf wil bekomen.
Wij kunnen u wel het volgende adviseren:
Witte, groene en oolong thee: anderhalve minuut tot drie minuten
Zwarte thee: twee tot drie minuten
Chai thee: drie tot vier minuten
Fruitinfusies: vijf tot tien minuten
Kruideninfusies: vijf tot acht minuten
Comments