top of page

Teatox

Teatoxen met

Maté en guarana

Maté is de nationale drank in Zuid-Amerika, met name in Argentinië, Brazilië, Uruguay en Paraguay. Deze plant wordt dan ook overal in Zuid-Amerika geproduceerd maar de manier waarop de blaadjes verwerkt worden, verschilt van land tot land, wat dan ook een eigen smaak geeft aan de Maté.

Het is een jungleplant waarvan de groenblijvende bladeren gebruikt worden voor het maken van deze populaire drank. Het is dus eigenlijk geen thee maar een authentiek drankje.

Maté heeft een hoog cafeïnegehalte en is rijk aan antioxidanten waardoor men zegt dat het de kracht heeft van koffie maar de voordelen van groene thee, ook rijk aan vitamines, mineralen en ijzer.

Meestal wordt Maté warm gedronken in een kalebas met een bombilla rietje, de kalebas was oorspronkelijk een uitgeholde pompoen maar tegenwoordig bestaan er ook al alternatieven in keramiek, metaal en porselein. Uiteraard kan men Maté ook bereiden op de wijze dat men thee zet en meer en meer wint dit drankje ook aan populariteit als ijsthee.

Onze geselecteerde Maté wordt gecombineerd met Guarana, wat de power van Maté nog extra kracht geeft.

Guarana is een klimplant uit Zuid-Amerika die kleine rode besjes produceert, binnen deze besjes bevinden zich zwarte zaadjes en deze worden gebruikt bij verschillende theeblends zoals hier bij de Maté.

Kortom, voor wie een boost kan gebruiken is Maté het ideale drankje!

Ben je op zoek naar een lichaamszuiverende kruideninfusie of thee?

Ontdek hier het assortiment losse thee en kruideninfusies die we voor jou hebben geselecteerd.

Bestel snel en eenvoudig jouw favoriete teatox op deze shoppagina!

bottom of page